Sisačko šareno ljeto

imp

„Sisačko šareno  ljeto“ je projekt koji u pet tjedana nudi program za sisačke predškole koji pohađaju vrtić, koji ne pohađaju vrtić i predškolce Rome ( koji su zbog siromaštva i socijane isključenosti u najtežem socijalnom položaju radi čega nemaju jednake šanse kao njihovi vršnjaci).

Treći tjedan nudi aktivnosti pod nazivom Predstavimo se pjesmom i plesom. Tako će u utorak 23.lipnja u DV Sisak Novi od 17 sati biti održan program Predstavimo se pjesmom u sklopu kojeg će se održati edukacija o romskoj glazbi i pjesmama i pjevat će se na hrvatskom jeziku te nezaobilazne karaoke.

Srijeda, 24.lipnja, također DV Sisak Novi od 17 sati nudi program pod nazivom Predstavimo se glumom – gdje će se održati lutkarske i interaktivne predstave.

Petak, 26.lipnja, polaznici ovih radionica ići će od 17 sati na putovanje vlakom na relaciji Sisak Caprag – Sisak, te će šetati do Doma kulture KKV gdje ih čeka eko predstava za djecu te razgled kazališta.

Cilj ovog projekta je poticanje i olakšavanje procesa socijalizacije i uključivanja 150 predškolske djece u društveni život na način da im se predstavi njihov grad i mogućnosti koje im pružaju pojedine ustanove, te da im se kroz druženje omogući međusobno upoznavanje prije polaska u školu.

najčitanije