Sisačka djeca za djecu Afrike

imp

261020211635281939.jpeg

U Tjednu glazbe Dječji pjevački zbor Dječjeg vrtića Sisak Novi „Kosjenka“ održat će svoj prvi cjelovečernji koncert.
“Mi smo jako sretni što smo uspjeli realizirati jedan veliki projekt u Sisku a to je stvaranje novog brenda Dječjeg pjevačkog zbora “Kosjenka”. Danas će djeca tijekom večeri po prvi puta izvesti niz pjesama koje su u kratkom vremenu izuzetno uspješno savladali.” – kazala je Ljubica Ivšić ravnteljica DV Sisak Novi, ujedno uz Noru Hodak i voditeljica zbora.
Koncert je humanitarnog karaktera, jer je Dječji zbor Kosjenka postao dio velike UNICEF-ove obitelji koja pomaže djeci svijeta.
“Prilog od večerašnjeg koncerta kreće u Burkinu Faso, zemlju u Africi u kojoj djeca nemaju ni najosnovnije uvjete z aškolovanje. Nadamo se da će naš skromni prilog pomoći školovanju najmanje6-ero djece u toj zemlji. Podatak da samo 500 kuna školuje cijelu godinu dvoje djece govori o tome da večeras činimo čudo. Pjesma najmlađih Siščana prelazi granice i stvara neograničenu radost u našim dušama i sreću da na ovaj način možemo nekome pomoći.” – naglasila je Ivšić.

Humanitarni koncert namijenjen UNICEF-ovoj kampanji “Škole za Afriku”počinje večeras u Glazbenoj školi Fran Lhotka u 19 sati. Ulaznica je nekome malih, a nekome vrlo značajnih 5 kuna.

najčitanije