Sekulić:"Još jedna igra i izdaja"

imp

Predsjednik sindikata Nova solidarnost i Stožera za obranu Rafinerije Sisak Predrag Sekulić komentirajući Inino priopćenje istaknuo je da je žalosno da takvu vijest, koja je za radnike od vitalnog značenja, doznaju na takav način, odnosno iz medija.

“Nitko iz Radničkog vijeća nije nas o tome obavijestio. Ako je vijest točna, sazvat ćemo članove Stožera za obranu Rafinerije i očuvanje radnih mjesta kako bismo se dogovorili o daljnjim akcijama. Upozoravali smo i prije na mogući ovakav scenarij jer MOL od Siska odavno želi napraviti skladište, ili, kako oni kažu, logistički centar”, rekao je Sekulić dodajući da je na takav rasplet upućivala i Deloitteova analiza, koju je platila uprava, a za koju smatra da nije vjerodostojna.
“Zatvaranje postrojenja FCC za nas praktički znači prekid proizvodnje. Naime, katalitički kreking je naš najprofitabilniji pogon”, rekao je Predrag Sekulić, dodajući da će se Stožer uskoro javiti s priopćenjem i najavom sljedećih akcija.
Na svom Facebook profilu Predrag Sekulić bio je jasniji.
“Još jedna igra i izdaja!
Najveću novu vrijednost u svakoj rafineriji stvara postrojenje FCC (pitajte bilo kojeg naftnog stručnjaka ili rafinerca) – fluid katalitički kreking. Mudraci iz MOL-a i dobro plaćena braća iz Ine, su odlučili ne pokrenuti ovo postrojenje. Zašto?
Danas ne mogu javno prikazati bilancu rafinerije Sisak, ali za godinu dana rada bez ovog postrojenja će to moći, jer će biti negativna.
Nije li tužno da radnici ovo saznaju od novinara, a ne od kolega sindikalaca, članova RV?
Naši vrli reprezentativni sindikati će se “izboriti” da od spomenutih 40 radnika, samo 5 ostane višak (ostale će “spasiti” mukotrpnim pregovorima). Svi danas znaju koliko radnika nedostaje na postrojenjima i ovo je samo još jedna prijevara oko brojke 40, da bi i oni mogli pokazati kako nešto rade (sindikati), a poslodavac zadovoljno trlja ruke.
Sve mi je još tužnije jer ovu priču rada rafinerije bez FCC forsira jedan Siščan, dijete rafinerije, kome je otac nedavno otišao u mirovinu iz iste te rafinerije. Ali odselili smo u Zg i imamo lovu koja se ne odbija, pa jebeš Sisak.
Predugo sam štedio određene ljude i neću više. Pa stoga pitam: što uprava RNS na čelu s direktorom Butkovićem misli o radu rafinerije bez FCC? Zašto direktor sve ove godine šuti? I on je kao što sam i ja rafinerijsko dijete.
Sramite se svi po redu.
Ako se ovo dozvoli, Sisak je zatvoren.
RAD BEZ FCC = ZATVARANJE RAFINERIJE” – rekao je na svom Facebook profilu Sekulić.

najčitanije