Sekulić: 'Sindikat mora razgovarati s radnicima'

st

261020211635271440.jpeg

Sindikat Nova solidarnost naišao je na nove prepreke u svom poslovanju, kaže predsjednik Predrag Sekulić. Planirani razgovor s radnicima STSI-ja, koji posluju u krugu sisačke rafinerije, naišao je na zabranu.
‘Mi smo, kao sindikat koji djeluje unutar rafinerije, najavili razgovor s radnicima STSI-ja, međutim, podigla se velika bura. Nije nam jasno zašto, jer sam i sam, dok sam bio u drugim sindikatima ulazio među radnike i obavljao sastanke’, rekao je Sekulić.
Dodaje kako je puno neodgovorenih pitanja. Iz tog razloga, kaže, žele surađivati s radnicima na način na koji se to od jednog sindikata i očekuje.
‘Od ljudskih resursa STSI-ja je stigla zabrana. Kažu kako nisu upoznati s našim sindikatom, kako se sve odvija u radno vrijeme te kako nismo zatražili sastanak s radnicima i dodjelu prostora.’
To ih, ipak, kaže Sekulić, neće sprječiti u obavljanju sindikalnih dužnosti, te će danas u 16 sati biti na izlazu porte KP4.
‘Mi ćemo svejedno dočekati radnike i porazgovarati s njima, kako i doliči suradnji sindikata s radnicima’, zaključuje Sekulić.

najčitanije