Sedam godina Dnevnog boravka 3 + 2

imp

Projekt dnevnog boravka u sisačkom Domu za starije i nemoćne osobe jako je popularan među starijom populacijom.

Njegovi korisnici zajedno, na jednom mjestu, dijele svoje radosti i tuge, uspjehe i probleme, a činit će to i narednih godina jer se s provedbom ovog projekta neće stati. „Sedam godina idem u Dnevni boravak. Ovo je divno i ovdje se svi osjećamo mlađi i poletniji.“ – kazala je jedna od korisnica Dnevnog boravka.

Projekt je u početku financirala Svjetska banka, a nakon toga Grad i Županija jednakim dijelom i korisnici sa po 200 kuna. Dnevni boravak 3 + 2 znači da korisnici jedan tjedan dolaze tri puta u Dom, a drugi tjedan dva puta. Za vrijeme korištenja svakodnevno su im na raspolaganju radni terapeut i socijalna radnica. Na tjednoj bazi se mjeri tlak i šećer u krvi, a svakodnevno imaju prilagođene vježbe koje ima pripremi fizioterapeut.

„Njima je to jako važno. To je njima produženje života. Jer socijalna isključenost iz nekakvog aktivnog života uz bolest je zaista najgore što osobe starije životne dobi može zadesiti.“ – istaknula je ravnateljica sisačkog Doma unirovljenika Ružica Čakširan.

najčitanije