25 mu je godina tek

dn-b

261020211635291888.jpeg

Danas je u veselom, ali i emotivnom ozračju, obilježena 25. godišnjica osnutka Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.

Uz mnoge uzvanike događaju je nazočila profesorica Davorka Ljubičić, jedna od osnivača Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, koja nije skrivala radost i ponos što dom, koji su tada stvarali i dalje živi zajedno sa stanarima koji su svojim radom stvarali ovaj dom i grad. Program je otvorila, ne skrivajući zadovoljstvo i osjećaje, ravnateljica doma Ružica Čakširan ističući kako stanari i djelatnici, bez obzira na uvjete u kojima žive i rade, zajedno ovaj dom čine toplom zajednicom dostojnom svakog čovjeka.

Zahvalila se osnivačima Doma za starije i nemoćne osobe kao i svim djelatnicima i sudionicima što omogućuju da ovaj dom i dalje živi i radi. Također je istaknula kako zbog visokog standarda usluga u dom želi doći velik broj ljudi i izvan naše županije. Program se nastavio zborom Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, koji su otpjevali dvije pjesme, a zatim i predstavom kojom su oduševili publiku i pokazali kako duh nikada ne stari. Svoj nastup za starije izveli su mladi predstavnici dječjeg vrtića Sisak Novi i glazbene škole Frana Lhotke Sisak.

Stanari doma nisu skrivali oduševljenje programom, a iz njihovih lica moglo se vidjeti zadovoljstvo ispunjeno kvalitetnim druženjem i sadržajem koji im pruža njihov dom kojeg neki nazivaju ‘hotel za 5’.

Godišnjicu je obilježio i službeni završetak radova na području energetske učinkovitosti u koje je uloženo više od 7 milijuna kuna kako bi se smanjili svakodnevni veliki energetski troškovi doma. U Domu za starije i nemoćne osobe Sisak trenutno se nalazi 240 stanara i 50 korisnika u ‘Dnevnom boravku’. Koliko je dom uspješan pokazuje lista čekanja na kojoj svoje mjesto čeka više od 2000 ljudi. Prosjek čekanja za jednokrevetnu sobu traje oko sedam godina. Cijena doma, sa subvencijom države, iznosi oko 2000 kuna.

[justified_image_grid facebook_id=1410232805905452 facebook_album=1427355840859815]