Sanacija rampe u Starom Pračnu i Stupnu do kraja dana

imp

Rampa Pruga Staro Pračno 1

Od subote, 8.sprnja, u 17.56 sati, nije u funkciji rampa na pružnom prijelazu Staro Pračno.

 

Kako su nam odgovorili iz HŽ Infrastrukture dogodio se kvar na kabelu za napajanje signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja na pružnoj dionici Velika Gorica – Sisak Caprag, te su iz funkcije regulacije prometa isključeni željezničko-cestovni prijelazi Staro Pračno i Stupno.

 

Do sanacije kvara, a radi sigurnosti svih sudionika u željezničkom i cestovnom prometu, u takvim izvanrednim situacijama strojovođa ima informaciju da je signalizacija u kvaru te postupa u skladu s Pravilnikom o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom. Prije nailaska na željezničko-cestovni prijelaz mora zaustaviti vlak, u više navrata signalnim znakom »Pazi« upozoriti sudionike u cestovnome prometu na nailazak vlaka i nakon što se uvjeri da ne prelaze preko prijelaza, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko prijelaza te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom.“, rekli su u HŽ Infrastrukturi, ističući kako poštivanjem te sigurnosne procedure sigurnost učesnika u cestovnom i željezničkom prometu nije ugrožena.

 

Sve mjerodavne ekipe HŽ Infrastrukture i vanjskih izvođača su na terenu te rade na otklanjanju kvara. Sanacija kvara, a time i puštanje navedenih željezničko-cestovnih prijelaza u funkciju regulacije prometa, očekuje se tijekom današnjega dana.

najčitanije