Premijer poručio roditeljima da pošalju djecu u školu

imp

261020211635275774.jpeg

Sa stranačkog skupa SDP-a za VI.Izbornu jedinicu održanom jutros u Sisku premijer Zoran Milanović poručio je roditeljima da u ponedjeljak pošalju djecu u školu.

“Naš program je dalje jačanje društva i imuniteta zajednice, tako da budemo kompetitivniji i da si postavljamo više standarde, a da nam djeca budu obrazovanija i bolja u svom materinjem jeziku, ali i engleskom jer je to danas važno. I zato ćemo voditi računa da učitelji i profesori imaju nešto bolje plaće, ali ne tako da se štrajka usred kampanje. Ovo nije razbojnička vlada, da sada kada više nema instrumenata nekome obećava povećanje plaća jer bi to bio kriminal”, poručio je premijer.

Rekao je kako će odmah nakon izbora sjesti s njima i razgovarati, a da zadnje četiri godine nije bilo moguće povećati plaće zbog krize. “Morali smo se baviti izvanrednim stanjem u zemlji koje su nam ostavili naši prethodnici, koji bi se sada htjeli vrati”, rekao je Milanović.

Milanović je poručio roditeljima da u ponedjeljak pošalju djecu u školu, rekavši kako je štrajk zapravo borba sindikalnih čelnika za fotelje.

“Neka pošalju djecu u škole, tamo će biti sigurna. A dokad će štrajk trajati ovisi o sindikatima. Ovo nije lijepo, to je višedesetljetna borba sindikalnih čelnika za vlastite fotelje. Nakon izbora ćemo otvoriti dodatno oči i uši da vidimo što možemo učiniti s ovim gospodarskim rastom jer ta znanja koja učitelji i profesori prenose djeci su vrlo važna, važnija od bilo koje žice”, istaknuo  je Milanović.

najčitanije