Premijer otvorio dionicu Buševec-Lekenik

imp

[pro_ad_display_adzone id=”10155″]

Dionicu autoceste Zagreb-Sisak u dužini oko 11 km od Buševca do Lekenika jutros je otvorio premijer Zoran Milanović u pratnji ministra Siniše Hajdaša Dončića.

Taj dio nastavlja se na poddionicu Velika Gorica-jug – Buševec, koja je izgrađena 2009. godine. Gradnja nove dionice započeta je 2010. godine, s ukupnom investicijom od 700 milijuna kuna.
No kako bi u potpunost povelazi Sisak sa Zagrebom treba, ističe premijer, završiti radove na dionici Velika Gorica – Jakuševac
“Bit će jako skupa i tu prema Zagrebu, jer su tu cijene za otkup zemljišta ogromne. To nije riješeno. Dakle govorimo o ovom zadnjem dijelu ceste koji ulazi u grad Zagreb na Jakuševec i to će biti otvoreno u rujnu sigurno. Koštat će puno, ali od Siska do rijeke Save će se voziti 35 minuta, dakle, ne samo brzo, nego i puno sigurnije. ” – rekao je premijer Milanović.
U te radove planira se uložiti gotovo 89 milijuna kuna.

Na pitanje kad se očekuje nastavak gradnje autoceste prema Sisku, rekao je da to Sisku sada nije prioritet ” Ajde budimo realni. Sisku trebaju neke druge stvarti. Borimo se za Rafineriju, za radna mjesta i prema tome ovo već predstavlja nevjerojatan napredak. Sisku se može na aktivan način kroz EU fondove, kroz sve ono na čemu se već radi”.- istaknuo je premijer.

Dodajmo kako ćete vožnju po ovih 22 km platiti 9 kuna.

najčitanije