Počela je škola!

imp

Školsko zvono u 8 sati označilo je jutros diljem Hrvatske početak nove školske godine, a nakon tri godine nastava je počela bez posebnih epidemioloških mjera.
Odvijat će se uživo, bez maski i epidemioloških ograničenja.

 

Početkom svake, pa tako i ove, aktualizira se tema oko broja učenika upisanih u prvi razred. Kako kažu iz resornog Ministarstva, ove godine imamo oko tisuću učenika manje u odnosu na prošlu.
To ujedno u nekim mjestima znači i zatvaranje područnih škola – ove godine ‘ključ u bravu’ stavlja njih 14, piše Srednja.hr 

 

Jedna od njih nalazi se i na području Sisačko – moslavačke županije. To je područna škola OŠ Stjepana Kefelje u Mikleuškoj kod Kutine.

 

Nakon razornih potresa 2020. godine dovršetak obnove čeka još 12 osnovnih škola na području naše županije. Do sada je, rečeno je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, obnovljeno 12 škola, od kojih sedam osnovnih, dvije područne i tri srednje škole.

 

Za učenike škola koje još nisu obnovljene nastava će biti organizirana u drugim obližnjim školama ili prostorima osiguranim za provedbu nastave.

najčitanije