Počela izgradnja novog dječjeg vrtića na Brzaju

ibb

U neposrednoj blizini vrtićkog objekta Sunce na Brzaju, ovoga su tjedna počeli radovi na gradilištu novog vrtića koji će imati veći kapacitet od postojećeg objekta i više mjesta za vanjske aktivnosti. Izgradnju u iznosu oko 4,5 milijuna kuna financira U.S Army Corps of Engineers dok je udio Grada Siska oko dva milijuna kuna. Novi vrtićki objekt bit će prizemnica za četiri odgojne skupine, od čega dvije jasličke, a moći će primiti oko 80 djece. U sklopu novog vrtića bit će uređena i multifunkcionalna dvorana od oko 80 m2 u kojoj će se održavati sportske aktivnosti i predškolske priredbe.

Izvođač radova je tvrtka Josip Fudurić d.o.o., a objekt će biti pod krovom do jeseni sljedeće godine, nakon čega slijedi opremanje. Dovršetkom gradnje svi će vrtićki objekti biti u prostorima u vlasništvu Grada Siska, budući da je vrtićki objekt Sunce jedini koji se još nalazi u prostoru za kojeg  Grad Sisak plaća najam.

Paralelno s izgradnjom novog vrtića počinje i gradnja velikog parkirališta između Ulice Tina Ujevića i Gustava Krkleca, odmah pored budućeg objekta. Novo parkiralište imat će 70 parkirališnih mjesta, od čega 4 za osobe s invaliditetom, a povećat će se i broj parkirnih mjesta u Ulici Tina Ujevića. Time će biti osigurano još više mjesta za vozila stanara okolnih zgrada, ali i za roditelje koji dovoze djecu u vrtić. Vrijednost radova izgradnje parkirališta je 2,1 milijun kuna s PDV-om, a izvođači su tvrtke Ceste Sisak i Toni Gale.

najčitanije