Ove godine certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka“ dobit će 108 OPG-ova sa sisačke tržnice

imp

Gradska tržnica Sisak od 2006. godine provodi projekt Certifikacije seljačke tržnice.
Certifikat kupcima jamči da od njih na gradskoj tržnici mogu kupiti domaće voće, povrće i druge proizvode iz vlastitog uzgoja. Ideja projekta certificiranja je očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do krajnjeg potrošača, te na taj način isticati i važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora.
Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, nositelje certifikata, možete prepoznati po zelenim ili bijelim pregačama s oznakom „Proizvodi hrvatskog seljaka“ i s istaknutim certifikatom na prodajnom stolu.
„Gradska tržnica Sisak ove godine ima najviše certificiranih OPG-a od 2008. godine, od kada se i dodjeljuje oznaka „Proizvodi hrvatskog seljaka“. 108 proizvođača nosit će u 2020. godini oznaku „Proizvodi hrvatskog seljaka“ a certificirani su upravo na Gradskoj tržnici Sisak. Ne samo da iz godine u godinu povećavamo broj certificiranih OPG-a, nego smo i dalje vodeći u Hrvatskoj.“, poručuju iz Gradske tržnice Sisak najavljujući dodjelu certifikata.
Radi Covid-19 pandemije i sigurnosti proizvođača i posjetitelja, certifikati će uručiti OPG-ima preko prodajnog stola, bez svečane proslave. Podjela će se održati u subotu, 12. rujna, u 10 sati.

najčitanije