Ove godine certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka“ dobit će 108 OPG-ova sa sisačke tržnice

imp

251020211635204814.jpeg

Gradska tržnica Sisak od 2006. godine provodi projekt Certifikacije seljačke tržnice.
Certifikat kupcima jamči da od njih na gradskoj tržnici mogu kupiti domaće voće, povrće i druge proizvode iz vlastitog uzgoja. Ideja projekta certificiranja je očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do krajnjeg potrošača, te na taj način isticati i važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora.
Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, nositelje certifikata, možete prepoznati po zelenim ili bijelim pregačama s oznakom „Proizvodi hrvatskog seljaka“ i s istaknutim certifikatom na prodajnom stolu.
„Gradska tržnica Sisak ove godine ima najviše certificiranih OPG-a od 2008. godine, od kada se i dodjeljuje oznaka „Proizvodi hrvatskog seljaka“. 108 proizvođača nosit će u 2020. godini oznaku „Proizvodi hrvatskog seljaka“ a certificirani su upravo na Gradskoj tržnici Sisak. Ne samo da iz godine u godinu povećavamo broj certificiranih OPG-a, nego smo i dalje vodeći u Hrvatskoj.“, poručuju iz Gradske tržnice Sisak najavljujući dodjelu certifikata.
Radi Covid-19 pandemije i sigurnosti proizvođača i posjetitelja, certifikati će uručiti OPG-ima preko prodajnog stola, bez svečane proslave. Podjela će se održati u subotu, 12. rujna, u 10 sati.

najčitanije