Naknada za novorođenčad u ovoj godini iznosi 3000 kuna

imp

Roditelji novorođene djece i ove će godine dobiti podršku za novorođenčad u iznosu od 3000 kuna, što je 1000 kuna više nego prije dvije godine, a za 1500 kuna više nego prije tri godine.
Jedna je to od odluka donesena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj se izglasao Proračun za 2020. godinu u iznosu malo većem od 327 milijuna kuna. Od tog iznosa za potporu obitelji za novorođeno dijete osigurano je 1.050.000,00 kuna.
Financijsku potporu za svako novorođeno dijete može ostvariti roditelj djeteta s prebivalištem na području Grada Siska, uz uvjet da barem jedan roditelj ili staratelj novorođenog djeteta ima prebivalište u Gradu Sisku najmanje godinu dana prije rođenja djeteta. Pisani zahtjev za potporu podnosi se u roku od dvanaest mjeseci nakon rođenja djeteta u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak s kojima Grad Sisak ima ugovor o provedbi ovih aktivnosti.
Tijekom prošle 2019.godine, kažu nam u sisačkom Crvenom križu, isplaćeno je 968 tisuća kuna za 327 zahtjeva za potporu novorođenoj djeci.

najčitanije