Na jesen prvi stanari u Učeničkom domu

imp

Učenički Dom Smž

Kako bi se omogućio smještaj učenicima tijekom školovanja, Županija je odlučila nekadašnju staru matičnu zgradu Strukovne škole Sisak, u Lađarskoj ulici, koja je također stradala u potresu prenamijeniti u Učenički dom.

Time će stara neugledna zgrada uz najljepši simbol Siska, stari most, dobiti popuno novi izgled i novu namjenu.

Radovi teku po planu i dom bi trebao biti završen do početka nove školske godine. Rekao je to jučer župan Ivan Celjak nakon što je s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem obišao radove.

„Učenički dom će primiti između 50 i 60 učenika. Radovi su u samoj završnoj fazi. Ovdje radimo jedan nadstandard obzirom da svaka soba ima svoju kupaonu. Ovdje ćemo osim soba za učenike imati i kuhinju, blagavaonicu, knjižnicu, sobu za odgajatelje, a u podrumu ćemo imati kotlovnicu i praonicu rublja. Vrijednost ovog projekta je oko 1,6 milijuna eura. Na ovoj mikrolokaciji u ovoj istoj ulici, obnavljamo i zgradu bivše vojarne. Vrijednost tog projekta je oko 21 milijun eura, a tamo uspostavljamo Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Sisak za elektrotehniku i računalstvo.“, kazao je župan Celjak te istaknuo kako projektom izgradnje Učeničkog doma, Sisak dobiva prvi takav oblik smještaja za učenike srednjih škola.
Plan je Učenički dom dovršiti do početka nove školske godine.

 

Foto: Sisak portal

najčitanije