U Novskoj za rođenje trećeg djeteta 10 tisuća eura

imp

Beba Dijete

Novljansko Gradsko vijeće donijelo je odluku kojom se podižu novčane naknade za novorođenčad. Za prvo dijete naknada će tako biti tisuću eura, za drugo 2 tisuće, a za treće i svako sljedeće čak 10 tisuća eura.

 

Ovo je prva od novih demografskih mjera koje u ovoj godini planira provesti novljanska gradonačelnica Marija Kušmiš i zbog kojih se očekuje da prosječan broj od stotinjak rođenih beba raste u sljedećim godinama, piše novska.hr.

 

Grad Novska, već nekoliko godina potiče demografiju i provodi niz pronatalitetnih mjera programom Kolica za novljanskog klinca koji uključuje Novljanski paket za bebe koji stiže na adresu roditelja po izlasku majke i djeteta iz rodilišta, te novčanih naknada za novorođenčad.

 

Paket se sastoji od 20-ak artikala najpotrebnijih u trenutku dolaska bebe kući, a novčane naknade su na posljednjpoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novske podignute više nego dvostruko.

 

Naknada za prvo dijete podiže se sa 335 eura na 1.000, za drugo sa 665 na 2.000, a za treće i svako sljedeće sa 1.330 na 10.000 eura.

 

Novska se ovom odlukom svrstala na listu nekolicine hrvatskih gradova koji su rekorderi po naknadama za novorođenčad.

 

 

 

Novska Naknada Za Novorođenu Djecu

 

 

 

 

 

 

najčitanije