Mala filozofija života – Novi projekt Novog svijeta

mradenovic

261020211635240615.jpeg

Udruga Novi svijet osmislila je novi projekt „Srećko Peh – mala filozofija života“.  Kroz posebno osmišljene video klipove, Srećko Peh, mladić u kasnim dvadesetima priča tinejdžerima svoje životno iskustvo i dogodovštine.  Ono na što se posebno osvrće su problemi ovisnosti. Novi svijet već kontinuirano na različite načine pristupa ovom problemu, a na ovaj način približavaju se novim generacijama. Kroz duhovite video klipove koji se dijele putem društvenim mreža, nastoje utjecati na mlade da ne krenu putem ovisnosti.

Za ovaj kreativni projekt zaslužni su Marko Hergešić kao scenarist i glavni glumac; Silvije Vadla , scenarist i redatelj. Za glazbu, montažu i snimanje zadužen je bio  Domagoj Kovačić. U animaciji i crtežima ekipi su pomogli Goran Duplančić i Zvonimir Mikšić, a Lidija Tomljenović Kovačić je urednica i koordinatorica projekta.

U tijeku je prvi ciklus projekta, a  svaka dva tjedna objavljivat će novi klip. Prvi video, koji obrađuje temu alkoholizma već je objavljen. Slijedit će ga teme kocke i klađenja, zatim ovisnosti o internetu, mobitelu i društvenim mrežama te o teškim drogama.

Riječ je o sadržajima koje, ističe predsjednica Udruge Lidija Kovačić Tomljenović, mogu nekome promijeniti život, potaknuti ga da promijeni životni stil i nikada ne krene prema ovisnosti. Cilj je da već na samom početku projekta što više ljudi vidi ove klipove.

Prvi video možete pogledati  ovdje . Lajkajte i  dijelite na društvenim mrežama!

najčitanije