Ledena dvorana po planu – kreću radovi u visinu

imp

261020211635253622.jpeg

Konačno će Siščani moći vidjeti tijek radova na izgradnji Ledene dvorane. Naime svi oni pripremni podzemni radovi su gotovi, sad se konačno ide u visinu.
Radovi na izgradnji dvorane počeli su sredinom ožujka i idu po planu, a prema tom planu novu će sezonu sisački hokejaši dočekati u Ledenoj dvorani. Od Andrije Škarice, inžinjera gradilišta, doznali smo u kojoj su fazi radovi. „Trenutno radimo, nakon završenih pilotiranja, temeljenje konstrukcija a naglavne grede na jugu objekta završene. Sad se radi temeljna ploča na sjeveru objekta. Jednim dijelom smo napravili stupove, imamo ih 44, a na njih dolaze prenapregnute konzolne grede sa sjevera i juga i čelična rešetkasta konstrukcija koja spaja sjever i jug objekta, znači krovište. Čelična konstrukcija trokutastog poprečnog presjeka je u izradi u Zagrebu. Još sad na sjevernoj starni objekta radimo ulazni boks i završavamo temeljnu ploču. Uglavnom temelji su 90 % više manje završeni i sad počeli smo polako zidove i objekat dizat u zrak.“ – kaže Škarica.
Zadovoljna tijekom radova je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček : „Zaista poduhvat vrijedan divljenja, s obzirom na kilometar i pol pilota i da su ogromnu količinu betona izlili a da je to tek 35 % od ukupne količine. Velika je to građevina kakvu Sisak i zaslužuje. Bitno je reći da je u tijeku izrada troškovnika za drugu fazu i da će nabava za drugu fazu, obrtničke radove i samoopremanje ići krajem srpnja što znači da bi u rujnu, taman kada dečki već dobrano dignu zidove, mogli krenuti sa obrtničkim i svim radovima opremanja i da u novu sezonu uđemo s novom dvoranom i novim ledom na veselje svih Siščana.“ – rekla je gradonačelnica.
Rok za izvođenje radova na iz gradnji Ledene dvorane vrijednoj 23,3 milijuna kuna je 280 dana.
Tlocrtna izgrađenost površine Ledene dvorane će biti 7.030 m2, gledalište će biti kapaciteta 1960 sjedalica, a osim nove ledene površine gradi se ambulanta i četiri svlačionice te rekreacijski centar.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

najčitanije