HK Siscia dobila termine u Ledenoj dvorani

mradenovic

261020211635209256.jpeg

HK Siscia dobila je termine u Ledenoj dvorani, vidljivo je iz priopćenja Zajednica sportskih udruga grada Siska koje prenosimo u cijelosti:

„Hrvatski savez hokeja na ledu objavio je 10. ožujka 2020. službeni raspored odnosno kalendar Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu za žene. S obzirom da je HSHL formalno naveo Hokejski klub Siscia kao sudionika Prvenstva hokeja za žene stekli su se formalni uvjeti da, prema prethodno donesenoj odluci Zajednice sportskih udruga Grada Siska, HK Siscia ostvari pravo na dva termina tjedno u Ledenoj dvorani Zibel za treninge te prema potrebi i termin za odigravanje službenih utakmica u Prvenstvu. Iako je ista udruga već lažno HSHL-u prijavljivala za sudjelovanje u prvenstvu momčadi mlađih kadeta (U12), juniora (U19) i seniora niti jedna od prijavljenih momčadi nije sudjelovala u niti jednoj službenoj utakmici pod okriljem HSHL-a. Razlog za nesudjelovanje prijavljenih momčadi je jedan jedini i uvijek isti. Savez zahtijeva od prijavljenih momčadi da se na službenoj utakmici hokeja na ledu pojave s minimalno 11 igrača, što je 50 posto od potrebnih 22 igrača koliko prava hokejaška momčad zapravo ima. HK Siscia nema i nikada nije imala niti jednu momčad s minimalnim brojem igrača već su se ranije služili s prevarama i smicalicama poput prijave igrača iz drugih klubova iz Zagreba i posuđivanjem igrača za nastup s ciljem stvaranja dojma da su pravi sportski klub sa sjedištem u Sisku. Svo to vrijeme Zajednica, niti ŠRC, unatoč teškim pritiscima i nezakonitim postupanjem državnih tijela po „zna se“ čijem nalogu nisu mogli zakonito omogućiti fiktivnom klubu bez registriranih igrača nelegalnu zlouporabu resursa Grada Siska. Dakle, niti su ikada postojala niti danas postoje „djeca“ iz Siska kojima se brani korištenje Ledene dvorane Zibel već postoji prevarantska grupa ljudi, koja je opljačkala jedini stvarni sisački hokejaški klub zbog čega se pojedinim osnivačima HK Siscije sudi na Općinskom sudu u Sisku za pronevjeru i krivotvorenje, i koja prevarama, smicalicama i lažnim objavama u javnosti pokušavala nelegalno i bez osnove dobiti pravo koje im prema važećem Pravilniku Zajednice i prema odlukama nadležnog sportskog Saveza ne pripada.

Svi sportski klubovi u Sisku, iz svih sportova, zajednički i solidarno donose pravila koja vrijede za sve i nikome osim fiktivnog kluba HK Siscia ne pada na pamet nasilno upadati u tuđe termine na sportskim terenima kako bi ometali druge klubove u njihovom radu, kao što su to u više navrata činili nasilnici obučeni u dresove s oznakom HK Siscia.

Zajednica sportskih udruga Grada Siska je, bez obzira o kakvim se ljudima okupljenim u HK Sisciji zapravo radi, donijela odluku da ŠRC-u predloži osiguravanje dva termina za bilo koju momčad HK Siscije priznatu od HSHL-a kao službenog sudionika prvenstva Hrvatske. HSHL je priznao 10. ožujka HK Sisciji, na temelju prijave i popisa igračica koje će nastupiti za HK Sisciju, status sudionika ženskog prvenstva te takva momčad može dobiti dva termina tjedno u Ledenoj dvorani Zibel za trening i termine za službene utakmice. Do sada takva mogućnost s obzirom da Savez u sezoni 2019./20. nije imao HK Sisciju kao sudionika bilo kojeg prvenstva u bilo kojoj kategoriji nije bila moguća s obzirom da HK Siscia nije dokazala Savezu postojanje ijedne momčadi s 11 igrača u bilo kojoj kategoriji. Jedino je Hrvatski savez hokeja na ledu mjerodavan dati bilo kome status kluba koji sudjeluje u službenom natjecanju u hokeju na ledu. To vrijedi i za apsolutno sve ostale momčadske sportove u Hrvatskoj, bez iznimke.“

najčitanije