Vezano za Ledenu dvoranu priopćenjem se oglasio ŠRC

imp

261020211635209529.jpeg

Nedavna događanja vezana uz Ledenu dvoranu Zibel komentirao je priopćenjem, kojeg donosimo u cijelosti,  Športsko rekreacijski centar Sisak.

“Športsko rekreacijski centar Sisak izražava žaljenje i ispriku korisnicima Ledene dvorane Zibel koji su imali neugodnosti zbog nasilnog upada grupe ljudi na njihove treninge i termine posebice s obzirom na to da su korisnici pretežno djeca. Svjesni smo da su roditelji bili prestravljeni kada su im u termin za trening upali nepoznati ljudi, no zahvaljujući zaštitarima to se više neće ponavljati. Prošli tjedan smo imali dva takva neugodna incidenta kada su nasilno prekinuti treninzi kadeta i juniora KHL Siska i Curling kluba Sisak, a pokušaj prekida treninga Klizačkog kluba Zibel je onemogućen zaključavanjem dvorane. Zaštitari imaju popis izgrednika koji zbog nasilnog ponašanja više ne mogu ulaziti u Ledenu dvoranu Zibel i samovoljno i nasilno prekidati treninge djece sportaša. ŠRC će, kao i do sada, osigurati sve uvjete da se svi korisnici Ledene dvorane Zibel osjećaju sigurno.

Zahtjev Hokejskog kluba Siscia za korištenje termina na ledu LDZ-a će, usprkos neprihvatljivom i nasilnom ponašanju njihovih predstavnika, biti odobren jer će Športsko rekreacijski centar Sisak, bez obzira na nekulturu članova HK Siscije, osigurati službeno registriranoj ženskoj momčadi HK Siscije termine za trening i odigravanje službenih utakmica. Razlog zašto do toga do danas nije došlo leži isključivo na Savezu, odnosno ostalim prijavljenim klubovima za prvenstvo žena u hokeju na ledu, za koje nema osiguranih termina na ledu u Zagrebu te nisu stvoreni uvjeti za službeni početak prvenstva. Odluku o početku prvenstva donosi Hrvatski savez hokeja na ledu i kada takva odluka bude donesena HK Siscia će ostvariti pravo na termine u Ledenoj dvorani Zibel bez ikakve razlike u odnosu na ostale korisnike. Zajednica sportskih udruga Grada Siska je dobila od Saveza očitovanje da prvenstvo za žene neće početi prije kraja travnja. Trenutno HK Siscia nema niti jednu službenu, registriranu momčad u prvenstvu Hrvatske, niti minimum potrebnih registriranih igrača, te trenutno ne može ostvariti pravo na termine u Ledenoj dvorani Zibel. Danom objave rasporeda prvenstva za žene ŠRC će omogućiti termine za trening i za sve domaćinske utakmice HK Siscije, naravno u dogovoru s ostalim korisnicima LDZ-a i Hrvatskim savezom hokeja na ledu.”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj ŠRC-a, mr. Josip Mrgan.

priopćenje 1 priopćenje 2 priopćenje 3

najčitanije