Lajkali smo i Galdovo!

nn

Nakon odrađenih malih komunalnih akcija u Capragu, Viktorovcu, Zibelu i Zelenom brijegu, ove subote je akcija Lajkam Sisak posjetila građane Galdova i to s ciljem uređenja okoliša Osnovne škole Galdovo.

A kako je protekao sam početak školske godine u Galdovu, saznali smo od ravnatelja Osnovne škole Galdovo, Petra Zelića.
“Sve je proteklo u najboljem redu, školska godina je krenula redovno, a jedina novost su e-dnevnici. Što se tiče nastave, stručno je zastupljena, a ove godine imamo i povećanje broja učenika u prvim razredima, tako da smo upisali dva ‘prava’ razreda, jedan s 19 i jedan s 21 učenikom. U područnoj školi u Hrastelnici smo upisali troje, a u Tišini Erdedskoj jednog”, rekao je ravnatelj.
“Mi ovdje u matičnoj školi u Galdovu imamo dosta potreba što se tiče uređenja prostora. Naš je trenutno najveći nedostatak blagovaonica za učenike. Naši učenici sad jedu u razredima, a po nekakvim planovima, da bi mogli normalnije raditi, trebali bi povećati ukupnu površinu škole”, dodao je ravnatelj.
No, unatoč ponekim problemima koji ih muče, učenici Osnovne škole Galdovo imaju radne navike i nije ih bilo teško organizirati, pohvalio ih je ravnatelj.

Pored stanovnika Galdova, učenika i djelatnika OŠ Galdovo i Komunalca Sisak u radovima su sudjelovali i Župa Svetog Josipa Radnika, Vijeće Gradske četvrti Galdovo, te Sisački volonteri, a radilo se u bojama ŠNK Frankopan.
Nakon završetka radova, uslijedilo je kvartovsko druženje s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, ukusne kobasice i druženje s najmlađima. Akciju su organizirali Grad Sisak i Radio Sisak pod motom „Zajedno za ljepši i kvalitetniji život u gradu – Lajkam Sisak – Lajkam Galdovo.

Galeriju pogledajte ovdje .

Slijedeća i ujedno posljednja ovogodišnja akcija održati će se na području Centra početkom listopada 2016.

najčitanije