Počela gradnja zamjenske kuće u Galdovu

imp

Bacic I Alen

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić obišao je jučer gradilišta zamjenskih kuća na potresom stradaloj Banovini i rekao da su sve pretpostavke za ugovorenu obnovu ispunjene i nema razloga za kašnjenje.

 

Za službenog posjeta Glini, Petrinji i Sisku, najprije je obišao gradilišta u Roviškoj i Glinskim Poljanama na glinskom području, zatim četiri gradilišta u Ulici Andrije Kačića Miošića i jedno u Gupčevoj ulici u Petrinji, te jedno u Galdovačkoj ulici u Sisku.

Izgradnja nekih od zamjenskih kuća postupno ulazi u završnu fazu, a neka su gradilišta tek otvorena, poput ovog u Galdovačkoj ulici u Sisku.
Izvođači radova kažu da kuća trebala biti završena za šest mjeseci, a njen završetak s nestrpljenjem čeka Alen Šimunić, vlasnik u potresu stradale kuće. U novoj kući veličine 70 m2, kaže Alen, živjet će on, mama i sestra.

 

Ministar Bačić je najavio kako će ovog i sljedećeg tjedna početi izgradnja dvadesetak zamjenskih kuća. Osim na Banovini, rekao je, počet će i prve izgradnje zamjenskih kuća stradalih u zagrebačkom potresu, najprije u Gornjoj Stubici na području Krapinsko-zagorske županije.

 

“Na petrinjskom području nastavljamo ubrzati obnovu, konstrukcijsku i nekonstrukcijsku, pa ulazimo u obnovu povijesne cjeline. Počinjeno s konstrukcijskom obnovom 27 kuća, kako bi što prije uredili središte Petrinje”, naglasio je Bačić.

 

Ministar je na posljednjoj sjednici Vlade istaknuo kako je s gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes dogovorio kako će se sva kontejnerska naselja na području Petrinje isprazniti do sredine ljeta, pa smo ministra upitali postoji li takva mogućnost i za sve one koji žive u kontejnerskim naseljima na području Siska.

„Državni tajnik Domagoj Orlić sa svojim suradnicima održat će s predstavnicima Grada Siska sastanak kako bi probali dogovoriti iste rokove za smještaj ljudi iz kontejnerskih naselja u zamjenske objekte. Vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti s Gardom Siskom i Gradom Glinom, tim više što smo angažirali dvije državne firme preko kojih kupujemo i iznajmljujemo nekretnine za sve ljude koji su u kontejnerima. Tako da su velike mogućnosti da se kontejnerska naselja tijekom ljeta riješe.“, rekao je ministar Bačić.

 

 

 

najčitanije