Krim policija opet u jednoj gradskoj ustanovi – kaznene prijave zbog krivotvorenja i zlouporabe položaja

ibb

251020211635196948.jpeg

Policijski službenici Policijske uprave sisačko moslavačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom, 53-godišnjakom i 49-godišnjakinjom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Provedenim istraživanjem je utvrđeno da je 62-godišnjak, kao ravnatelj jedne sportske ustanove na području Siska, na poticaj 49-godišnjakinje, njegove zamjenice i 53-godišnjaka, voditelja odjela, u vremenu od 15. siječnja do 24. ožujka, uputio iste na više službenih putovanja osobnim automobilima iako je znao da navedena putovanja neće biti realizirana. Nadalje, ovjerio je putne račune i izvješća znajući da su u nalozima neistiniti podaci, nakon čega im je izvršena isplata u iznosu  od 15.756 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 49-godišnjakinja, na poticaj 53-godišnjaka, istoga uputila na službeno putovanje znajući da se navedeno putovanje neće realizirati, ovjerila putne račune i izvješća u kojima su bili uneseni neistiniti podaci o korištenju privatnog automobila u službene svrhe, nakon čega mu je izvršena isplata u iznosu od 2604 kune.

Protiv osumnjičenih je zbog počinjenih spomenutih kaznenih djela podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

najčitanije