Kazneno prijavljeni zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te utaju poreza ili carine

imp

Policija 1

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršili kriminalističko istraživanje nad odgovornom osobom (starosti 61 godinu) javne ustanove s područja Popovače te dvije odgovorne osobe (starosti 42 i 56 godina) trgovačkih društava s područja Petrinje i Zagreba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine.

 

“Njih se sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojom je oštećena javna ustanova.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.”, stoji u priopćenju Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 

Kako neslužbeno doznajemo uhićeni su aktualna ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača dr. Marina Kovač, zatim Darko Dumbović, sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, i vlasnik tvrtke Titan Commerce te Emil Solenički, vlasnik tvrtke Sole Commerce d.o.o. iz Zagreba.

 

 

najčitanije