Izbori za mjesne odbore i gradske četvrti – HDZ osvojio 89 od 133 vijećničkih mjesta

imp

Izbori Glasanje

Pobjednik nedjeljnih zbora za Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti u Sisku je HDZ koji je osvojio ukupno 89 vijećničkih mjesta od ukupno mogućih 133.

 

68 mandata HDZ je ove nedjelje osvojio u mjesnim odborima, od toga 21 mandat bez konkurencije, tj. u onim mjesnim odborima gdje je HDZ-ova bila jedina kandidacijska lista. U gradskim četvrtima, kojih je pet, osvojio je 21 od ukupno 35 mandata.

 

SDP je osvojio 25 mandata. Pobijedio je u četiri mjesna odbora – Greda, Palanjak, Sela i Suvoj Lonja. Izgubio je u svim gradskim četvrtima dok mu ostaje mogućnost da participira u Galdovu.
U Galdovu je najviše glasova odnijela nezavisna lista koju je poduprla Nova vizija Bojana Dadasovića – 265 glasova i dva mandata dobila je lista koju je vodila Dubravka Korzo, a Nova vizija pobijedila je i u Prelošćici gdje je listu vodila Barbara Rapić.

 

Pobjednici u 10 mjesnih odbora znali su se i prije izbora, obzirom da je u njima kandidirana samo jedna jedina lista.
Tako se znalo da će HDZ “osvojiti” mjesne odbore “Braća Bobetko” Crnac, Bukovsko, Čigoč, Kratečko, Lukavec Posavski, Mužilovčica i Veliko Svinjičko, u Novom Selu Palanječkom jedina se kandidirala zajednička lista HDZ-a i HSS-a, u Starom Selu samo lista SDSS-a, a u Klobučaku Nezavisna lista Zorana Sertića.

 

Na jučerašnjim izborima glasači su birali svoje predstavnike, koji će u naredne četiri godine zastupati njihove interese i neposredno odlučivati o lokalnim poslovima koji su bitni za svakodnevni život u mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

 

najčitanije