U nedjelju izbori za Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti

imp

Izbori Glasanje

U nedjelju, 21.svibnja Siščani izlaze na birališta. Biraju članove Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti grada Siska. Ukupno će se birati članovi vijeća 32 mjesna odbora i pet gradskih četvrti. Za 133 vijećnička mjesta kandidiralo se 298 kandidata.

 

Najviše je lista kandidirao HDZ te će ta stranka svoje kandidate imati u 36 od 37 mjesnih odbora i gradskih četvrti. Liste su predali uglavnom samostalno osim u mjesnom odboru Novo Selo Palanječko gdje su u koaliciji s HSS-om.

 

SDP svoje kandidate ima u 21 od ukupno 37 mjesnih odbora i gradskih četvrti. Stranka umirovljenika sa svojom listom izlazi u 2 mjesna odbora i 4 gradske četvrti, HSS ima dvije samostalne liste u dva mjesna odbora, a na izborima sudjeluje i 9 nezavisnih lista.

 

Već sada se znaju pobjednici u 10 mjesnih odbora, obzirom da je u njima kandidirana samo jedna jedina lista.
Tako se već zna da će HDZ “osvojiti” mjesne odbore “Braća Bobetko” Crnac, Bukovsko, Čigoč, Kratečko, Lukavec Posavski, Mužilovčica i Veliko Svinjičko, u Novom Selu Palanječkom jedina se kandidirala zajednička lista HDZ-a i HSS-a, u Starom Selu samo lista SDSS-a, a u Klobučaku Nezavisna lista Zorana Sertića.

 

Od 7 do 19 sati stanovnici 32 mjesna odbora i 5 gradskih četvrti moći će na 62 biračka mjesta birati svoje predstavnike, koji će u naredne četiri godine zastupati njihove interese i neposredno odlučivati o lokalnim poslovima koji su bitni za svakodnevni život u mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

 

Kandidacijske liste možete pogledati ovdje

 

Biračka mjesta provjerite ovdje

najčitanije