U nedjelju izbori za Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti

imp

U nedjelju, 19.svibnja u Sisku se održavaju izbori za Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti. Za 133 vijećnićka mjesta u 5 Vijeća gradskih četvrti i 32 Vijeća mjesnih odbora kandidiralo se 339 kandidata.
Najviše je lista kandidirao HDZ te će ta stranka imati svoje kandidate u 34 od 37 mjesnih odbora i gradskih četvrti, ukupno 124 kandidata. Liste su predali uglavnom samostalno osim u dva vijeća gdje su koalirali sa HKS-om jedanput i HSLS-om jedanput. U četiri mjesna odbora HDZ jedini ima svoju kandidacijsku listu. Koalicija SDP, Laburisti i HSS Braće Radić imat će svoje kandidate, njih 100, u 25 mjesnih odbora i gradskih četvrti.
Koalicija MOST-HSS kandidirala se u devet mjesnih odbora i gradskih četvrti, a koalicija HNS, SDSS, BM 365, SU u sedam mjesnih odbora i gradskih četvrti.
Devet je nezavisnih lista birača, dvije liste ima HSP te po jednu samostalno SDSS i SDA.

Od  7 do 19 sati stanovnici 32 mjesna odbora i 5 gradskih četvrti moći će na 62 biračka mjesta birati svoje predstavnike, koji će u naredne četiri godine zastupati njihove interese i neposredno odlučivati o lokalnim poslovima koji su bitni za svakodnevni život u mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

Kandidacijske liste možete pogledati ovdje

Biračka mjesta provjerite ovdje

najčitanije