Istražite "vrtić kod kuće" Dječjeg vrtića Sisak Novi

nn

261020211635208775.jpeg

U ovim danima kada se trebamo ponašati odgovorno i ostati kod kuće, Dječji vrtić Sisak Novi osmislio je način kako ostati u kontaktu sa svojim mališanima. Naime, odgojiteljice vrtića će svakog dana na web stranici vrtića objavljuju članke s prijedlozima zanimljivih aktivnosti za djecu i sadržajima koji mogu biti od velike pomoći roditeljima u provođenju vremena sa svojom djecom kod kuće. Objavljuju i najbolje članke iz medija po njihovom izboru, preporuke i poruke struke za preventivno djelovanje i prevladavanje trenutne situacije, kao i ideje za aktivnosti i aktivnosti s djecom iz riznice vrtića.

Tako za sad na web stranici vrtića Sisak Novi možete pronaći, primjerice, savjete i ideje kako vježbati s predškolskom djecom u toplini svog doma, kako od materijala za svakodnevnu kućansku primjenu izraditi didaktičke igre i razvijati dječje kompetencije, a tu su i upute kako izraditi zanimljive oblike od plastelina.

„Obzirom da je vrtić riznica znanja i kreativnosti, ali prije svega ljubavi prema djeci i ovoj profesiji, nekolicina odgajatelja došla je na ideju da pokrene vrtić od kuće. Dan po dan pripremali smo aktivnosti putem naše web stranice, a pokrenuli smo i youtube kanal Sisak Novi na kojem svaki dan odgajatelji prikazuju različite aktivnosti, pjevaju i glume, tako da djeca ipak ostanu u konataktu sa svojim vrtićem, odgajateljima i okruženju kojem  se najviše raduju“, otkrila nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak stari Sandra Kramarić, te pozvala i djecu i roditelje da si i na ovaj način, kroz zabavne i poučne sadržaje u virtualnom vrtiću, uljepšaju svakodnevicu i popune slobodno vrijeme.

Dodajmo da postoji i mogućnost uključivanja roditelja ukoliko imaju za podijeliti zanimljivu igru ili aktivnost.

_20200325_105918

najčitanije