HSP daje potporu radnicima Rafinerije Sisak

pm

Predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb danas se u Sisku osvrnuo na trenutno stanje sisačke Rafinerije, davajući svoju potporu radnicima. Istaknuo je kako je HSP od početka bio protivan prodaji dionica INE.
Čelnik HSP-a iz Siska je poslao poruku Vladi RH:
‘Ova situacija u kojoj se obustavlja proizvodnja u Rafineriji Sisak, za grad Sisak znači tragediju, tragediju za zaposlenike. Mi danas upravo progovaramo o tome kako bi dali potporu ljudima koji žive od Rafinerije, koji nemaju druge egzistencije, ali i kako bi jasno uputili poruku hrvatskoj Vladi. Hrvatskoj trebaju Rafinerije. Hrvatska se mora gospodarski razvijati. Ne bude li toga, političko djelovanje nema nikakvog smisla. Odgovornost vlade je naći modela kako osigurati da Hrvatska ima moderne Rafinerije, u kojima se osiguravaju radna mjesta’.
Dopredsjednik stranke Pejo Trgovčević naglasio je kako se mađarski MOL oglušio poštivati odredbe ugovora potpisanog sa hrvatskom stranom.
‘Hrvatska ima potpuno pravo početi proceduru raskidanja ugovora o prodaji INE, i na kraju ga proglasiti ništavnim, jer je mađarska strana prekršila glavne strane tog ugovora, kojim se obvezala uložiti u modernizaciju sisačke Rafinerije’, rekao je Trgovčević.
HSP-ovci su ujedno prokomentirali izjavu premijera Milanovića o prodaji HEP-a građanima zbog koje su, kako kažu iz HSP-a, spremni organizirati prosvjede u Zagrebu. Osobne prozivke Pere Ćorića iz HSP AS-a Srb komentira kao neuspjelim pokušajem unošenja nemira unutar stranke.

najčitanije