Hrvatske ceste o spojnoj cesti čvor Sisak – Sisak: čeka se građevinska dozvola

imp

Autocesta 3

Ponukani jučerašnjim tekstom objavljenim na  T-portalu koji govori o tome da autocesta do Siska neće biti završena u roku zato što „državna cesta od čvora Sisak kao ulaz u grad s autoceste sigurno neće biti završena jer za te radove još nije ni ishođena građevinska dozvola, te radovi nisu ni počeli, a rok za završetak te ceste je 18 mjeseci!“, potražili smo pojašnjenje u Hrvatskim cestama.

 

Evo što su odgovorili
„Odabrani izvođač radova je tvrtka Osijek-koteks d.d. na vrijednost od 13.247.339,89 eura ( bez PDV-a). Rok dovršetka radova je 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.
U ovom trenutku Izvođač nije započeo sa radovima. Isti će početi odmah po ishođenju građevinske dozvole, a koja je u postupku izdavanja.
Napomenuli bismo kako je postupak nabave okončan prošlog tjedna odabirom izvođača radova te potpisom Ugovora o izvođenju. Paralelno s postupkom javne nabave provodili smo i upravne postupke, a u cilju bržeg početka radova. Naime, da smo čekali završetak upravnog postupka, još uvijek ne bismo započeli proces postupka javne nabave, a koji znaju biti dugotrajni posebice ukoliko se na isti uloži žalba. Ovakvim modelom provedbe projekta bit ćemo u mogućnosti uvesti izvođača u radove po dobivanju građevinske dozvole.“, stoji u odgovoru Hrvatskih cesta.

 

 

Podsjetimo, prilikom nedavnog posjeta Sisku, a to je bilo početkom travnja ove godine, ministar Oleg Butković rekao je da radovi na izgradnji posljednje neizgrađene dionice autoceste Zagreb – Sisak, A11 od Lekenika do čvora Sisak u dužini od 10,9 kilometara dobro napreduju, pa se završetak očekuje u veljači iduće godine.

najčitanije