Hod za život ove subote u Sisku

imp

Sisak Hod Za život

Kroz Hod za život unatrag osam godina miroljubivim hodom daje se podrška nerođenima. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: „Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…“.

 

Ove godine održava se u 12 gradova. Do sada se Hodalo za život u Slavonskom Brodu, Imotskom, Osijeku, Zadru, Vinkovcima, Zagrebu, Varaždinu, Kninu i Metkoviću, a ovog vikenda održat će se u Sisku, Rijeci i Splitu.

SISAK hod za život

Siščani će u subotu, 17.lipnja, ispred Sisačkog robnog centra (SRCA) krenuti u 10.30 sati.

 

Boris Prpić, koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Sisku, istaknuo je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

„Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava. Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju.“, rekao je Prpić, najavljujući Hod za život u Sisku.

 

Sisak23

 

„Želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života. Jer što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život. Kako nerođenog djeteta, tako i rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka. Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život.” , dodala je Terezija Tržić, članica organizacijskog Hoda za život, Sisak.

 

SISAK hod za život 2

Vlatka Vukelić, članica organizacijskog tima Hoda za život u Sisku, naglasila je da nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno.
„Svako je dijete željeno od nekoga. Hoda se za sve one žene koje trebaju našu podršku, ljubav i pomoć. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj „pomognemo” da prekine život svoga djeteta. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo da zaštiti život svoga sina ili kćeri.”, rekla je Vukelić

 

 

Početak subotnjeg “Hoda za život, obitelj i Hrvatsku” koji se ove godine održava pod geslom „Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…“ u Sisku je u 10.30 sati kod Sisačkog robnog centra (SRCE).

najčitanije