Hod za život ove subote u Sisku

imp

Hod Za život 2023

Kroz Hod za život unatrag nekoliko godina miroljubivim hodom daje se podrška nerođenima. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: „Glas rođenih za život nerođenih.“
Ove subote, petu godinu zaredom, Hod za život održat će se u Sisku. Siščani će u subotu, 15.lipnja, ispred Sisačkog robnog centra (SRCA) krenuti u 10.30 sati.

 

„Građani grada Siska okupili su se u ovoj inicijativi jer žele zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. Dijete kroz prvih devet mjeseci svojeg života na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu, a majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva.“, rekao je Tomislav Bernić, član organizacijskog tima Hoda za život u Sisku.

 

Boris Prpić, član organizacijskog tima Hoda za život u Sisku, istaknuo je da je pravo na život temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava. „Ne postoji pravo na prekid života ljudskog bića u majčinoj utrobi. Svojim srcem želimo zaštiti to novo malo srce s otkucajima, zdravo i bolesno, ali i ono starije, bez snage i mogućnosti da iskaže svoju volju u tom stanju.
Činjenica je da pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca!”, naglasio je Prpić.

 

 

Sisak2

 

 

Terezija Tržić, koordinatorica Hoda za život u Sisku, istaknula je da su se građani okupili u ovoj inicijativi jer im je svima zajedničko da se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

„Mi hodamo za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju.
I zato želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života!
Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira. To je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.“, izjavila je Tržić.

 

Vlatka Vukelić, članica organizacijskog tima Hoda za život u Sisku, istaknula je da se u Hrvatskoj nažalost i dalje ne vrednuje odluka koju donosi većina žena u našem društvu – da rađaju djecu i o njima se brinu. „Majčinski poziv, odnosno požrtvovno ulaganje ljubavi, zdravlja, vremena i novca u svoju djecu, nije samo izvor osobne radosti i ispunjenja za brojne naše sugrađanke, već i ulaganje u najveću objektivnu društvenu vrijednost – čovjeka. Tužno je da danas upravo žene iz pozicije političke moći stigmatiziraju one žene i majke koje se odlučuju potpuno posvetiti odgoju djece i brizi za obitelji.
Suosjećamo i sa svakom majkom koja se suočava s teškom dijagnozom svojeg djeteta, kao i sa svim roditeljima koji nose teško breme bolesti zajedno sa svojom djecom. Upravo ovim Hodom svima njima izražavamo i podršku i ohrabrenje.“, naglasila je Vukelić.

 

 

Sisak1

 

 

Najavljujući Hod za život u Sisku organizatori su istaknuli da nema nerođenog djeteta koje nekome nije važno. „Svako dijete željeno je od nekoga! Nikada ne pomažemo majci tako da joj “pomognemo” da prekine život svojeg djeteta. Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoći. I zato zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo zaštititi život svojeg sina ili kćeri. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku.“

„Želimo se zahvaliti i svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji se koriste prizivom savjesti da bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti se – i majku i nerođeno dijete.”, naglasili su organizatori.

 

Početak subotnjeg Hoda za život u Sisku je u 10.30 sati kod Sisačkog robnog centra (SRCE).

najčitanije