GRIJALICA - pomoć pri savladavanju školskog gradiva za školarce

vj

261020211635275645.jpeg

Udruga Novi svijet kreće s novim projektom naziva Grijalica, koji brojnim sisačkim školarcima donosi mogućnost dobivanja stručne pomoći u svladavanju školskog gradiva. Pored instrukcija iz engleskog jezika i matematike, od ove školske godine novost je pomoć pri učenju za mlađe osnovce, odnosno učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Novi svijet je 2002. godine, među prvima u Hrvatskoj pokrenulo program besplatnih instrukcija.  Besplatne instrukcije iz matematike i engleskog jezika u okviru programa M – klub održavale su se proteklih 12 godina i obuhvatile više od 1000 djece i mladih s područja Siska. Resurse za ovaj program Udruga je osiguravala, prije svega, donacijama nadležnih tijela Državne uprave, te u manjoj mjeri donacijama lokalne uprave.

Kako poručuju iz Novog svijeta, preporukama istih tijela, kao i strateškim smjernicama razvoja modela samofinanciranja Udruge, od ove godine uvodi se naplaćivanje participacije za pohađanje navedenih programa, pod zajedničkim novim nazivom Grijalica. Pri tome, Udruga se vodi trenutačnom socio – ekonomskom situacijom, pa je visina  participacije prilagođena mogućnostima roditelja većine dosadašnjih korisnika. Pohađanje instrukcija u trajanju od 2 školska sata tjedno, na mjesečnoj razini roditelji će tako plaćati simboličnih 80,00 kn, dok će za novi program pomoći pri učenju koji obuhvaća dvostruko veću satnicu (4 školska sata tjedno) biti potrebno izdvojiti 160 kn mjesečno.

Sve informacije o programu Grijalica možete potražiti izravno u prostorijama udruge Novi svijet na sisačkom bazenu, na službenim internetskim i Facebook stranicama Udruge (www.novi-svijet.hr ili na brojevima telefona 044 536 574 i 098 29 45 45).

GRIJALICA – RASPORED AKTIVNOSTI:

Ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak, 18.00 – 19.45 sati / pomoć pri učenju

Ponedjeljkom, 20.00 – 21.45 / instrukcije iz matematike

Utorkom, 20.00 – 21.45 / instrukcije iz engleskog jezika

najčitanije