Gradska tržnica Sisak – Centar svih zbivanja u gradu

imp

261020211635289792.jpeg

Cilj je to kojim teži nova Uprava sa direktoricom Adelinom Ivković na čelu. Da bi se to postiglo Tržnica se treba prilagoditi novom vremenu.
To prije svega znači biti otvorena za građane tijekom cijeloga dana. Analizom poslovanja unatrag deset godina napominje direktorica, utvrđeno je da su svi prihodi i popunjenost kapaciteta na približno istoj razini, osim prihoda i popunjenosti kapaciteta na vanjskom platou. Stoga je primarni zadatak investirati u vanjski plato. I upravo se na tome, najvažnijem projektu Gradske tržnice Sisak radi punom parom.

„ Projekt je gotov, kao i građevinska dozvola i trebali bi u rujnu krenuti u izgradnju. Uz natkrivanje vanjskog platoa treba postaviti i drvene kućice, odnosno omogućiti otvaranje još više tradicijskih i obrtničko-uslužnih djelatnosti.“ – rekla je direktorica Adelina Ivković.

Vrijednost investicije je oko 2 milijuna kuna, a radi se o tisuću kvadrata novog prostora koje će po završetku dati tržnici potpuno novi izgled. Ako bi popunjenost platoa koji će nuditi maksimalnih 30 drvenih kućica bila maksimalna (najam će se kretati od 1900 do 2200 kuna), Tržnica će u svoju kasu na godinu staviti oko pola milijuna kuna.

Ova investicija, samo će još više doprinijet tome da sisački plac uistinu bude „Centar svih zbivanja u gradu“, jer će kroz razne manifestacije promovirati OPG-e koji na svojim poljima proizvode zdravu i domaću hranu, a time će privući još više Siščana da kupuju na sisačkom placu – trbuhu našeg grada.

najčitanije