Adelina Ivković kandidatkinja Reformista za sisačko-moslavačku županicu

imp

251020211635199974.jpeg

Adelina Ivković kandidatkinja je Narodne stranke Reformisti za županicu Sisačko-moslavačke županije na predstojećim lokalnim izborima.
Svoju kandidaturu predstavila je danas na Gradskoj tržnici u Sisku u prisustvu Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje i Natalije Antić Bjelac, kandidatkinje za zamjenicu županice Sisačko-moslavačke županije.
„Svoju kandidaturu predstavljam na gradskoj tržnici jer me moje sugrađanke i sugrađani pamte po uspješnom vođenju Gradske tržnice Sisak u periodu od 2013. do 2016. godine, kada smo pokrenuli niz projekata za uspješan razvoj Gradske tržnice koja je našim zalaganjem postala centar svih događanja u gradu Sisku i centar ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji.“, rekla je najavljujući svoju kandidaturu Adelina Ivković.

adelina ivković 1
Svoj program kandidatkinja za županicu kao i program Narodne stranke Reformisti za lokalne izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji temelji se na unaprjeđenju gospodarstva i poljoprivrede, obrazovanja i školovanja, izgradnji nužne prometne infrastrukture, obnovi zdravstvenih objekata i socijalnih ustanova, proširenju zdravstvenih usluga i povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite, razvoju zdravstvenog turizma i drugih selektivnih oblika turizma posebnih interesa, poput tradicijskog turizma kulturne baštine, obrazovnog, religijskog te avanturističkog i sportskog.
Pod prioritetima u svom izbornom programu, Ivković ističe izgradnju i obnovu škola sredstvima EU fondova jer je obrazovanje pretpostavka razvoja društva. Uz obnovu postojećih i izgradnju novih škola osigurat će se uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastava i cjelodnevnog boravka. Dodatno, utemeljit će centre izvrsnosti koji će nadarenoj djeci omogućiti kvalitetnu potporu i konkurentnost. Također, predviđaju i uvođenje besplatnog prijevoza za sve srednjoškolce u Županiji.
Što se tiče gospodarstva, Ivković naglašava da se ono treba razvijati na resursima kojima županija obiluje, što su prije svega drvo i drvna industrija, metalurgija, kemijsko-tehnološka industrija, poljoprivreda i energetika.
„Obilujemo bogatstvima i radit ćemo na tome da se drvna industrijska proizvodnja razvija korištenjem kreditnih linija HBOR-a koje predviđaju 80% kreditno financiranje investicija. Energetika je važna poluga gospodarstva i svakako ćemo podržati zelena energetska rješenja, u prvom redu proizvodnju vodika u pogonima Rafinerije Sisak. Također ćemo raditi na elektrifikaciji ruralnog područja na kojima nije dostupna električna mreža.“, istaknula je Ivković.
Važan preduvjet gospodarskog razvoja Sisačko-moslavačke županije je prometna infrastruktura, stoga, napominje Ivković, Županija mora dobiti cjelovitu autocestu i dovršetak 12 kilometara autoceste do Siska prioritet je programa Reformista. Dodatno, založit će se i za hitnu izgradnju obilaznice oko Petrinje kako bi se rasteretila stara jezgra Petrinje i promet preusmjerio za Kostajnicu, odnosno Glinu i Karlovac.
„Ono što vam ja mogu obećati kao buduća županica, ako mi date svoje povjerenje, je da ću raditi.“, zaključila je Ivković.

najčitanije