GO HDZ Sisak: 'Pretvaranje mjesnih odbora u gradske četvrti je politička matematika'

st

261020211635281812.jpeg

Gradski odbor HDZ Sisak nezadovoljan je namjerom gradske vlasti da se sisački mjesni odbori pretvore u gradske četvrti. Takav potez u sisačkom HDZ-u smatraju skretanjem pozornosti sa gospodarskih problema Siska.
‘Pretvaranjem mjesnih odbora u gradske četvrti ne dobivamo apsolutno ništa, niti bi što izgubili da ostane kako trenutno jest. Smatramo da je politički nekorektno, dva mjeseca prije izbora za mjesne odbore, bez ikakve rasprave činiti ovakav potez’, rekao je Željko Krapljan, predsjednik GO HDZ Sisak.
Krapljan navodi primjer Mjesnog odbora Galdovo, kod kojeg se isključivo mijenja naziv u Gradska četvrt Galdovo, čime se, kaže, ne postiže ništa.
‘Neki mjesni odbori ovime gube svoj identitet. Mjesni odbor Tomićev put trebao bi biti u sklopu Gradske četvrti Sisak Centar. Vrlo kvalitetan Mjesni odbor Eugen Kvaternik trebao bi biti u sklopu Gradske četvrti Sisak Caprag. Spajaju se, recimo, Mađari i Letovanci, vjerojatno zato što je tamo HDZ uvijek dobivao izbore. A ne spaja se, na primjer, Staro selo. To govori upravo to da se radi o ‘političkoj matematici’ i o ničemu drugom’, zaključuje Krapljan.

najčitanije