Emanuel Lebo pobjednik karate turnira „SISAK OPEN 2014“

imp

261020211635291513.jpeg

Karate klub “Croatia” Sisak bila je ove nedjelje domaćin 6.Međunarodnog kyokushin karate turnira “Sisak open 2014”.

Međunarodni štih natjecanju dali su karataši iz Austrije, koji su se uz 75 domaćih natjecatelja borili za prva mjesta u nekoliko kategorija.
Najbolji natjecatelj turnira je bivši svjetski prvak Emanuel Lebo (Austrija), dok je za najbolju karatašicu turnira proglašena kadetkinja Gabriela Sušanj iz KK “Fortis” Samobor.

Natjecanje je održano u 13 kategorija, od limača do seniora. Boje Siska branili su Roko Karaula, Daniel Furdi, Gabrijel Vujić, Karlo Bundalo, Roko Aralica, Marko Krizmanić, Fran Grđan, Klara Prpić, Ivan Muža, Leona Perčić,, te seniori Kristijan Bašić, Boris Novosel, Leo Pavičić i Josip Perković.
Najuspješniji su bili limači Roko Aralica i Roko Karaula koji su se probili do finala i osvojili izvrsna druga mjesta.

Malo manje uspješni bili su Marko Krizmanić u juniorskoj konkurenciji, Leona Perčić u kadetskoj te Kristijan Bašić u seniorskoj konkurenciji, koji su osvojili treća mjesta.
Posebno se istakao Kristijan Bašić, koji je nakon pobjede u četvrtfinalu apsolutne seniorske kategorije sjajno odradio meč protiv Austrijskog šampiona Daniela Wachta , i tek je u završnici popustio i izgubio meč protiv znatno iskusnijeg natjecatelja, koji je ujedno teži za 15 kg.
Bez medalje su ostali Karlo Bundalo, Josip Perković i Klara Prpić osvojivši četvrta mjesta.

Slijedeći turnir u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza, na kojem će nastupati KK “Croatia” Sisak je “KUP GRADA ZAPREŠIĆA”, koji će se održati 4.listopada ove godine.