Dječji vrtić Sisak Novi slavi 55. rođendan!

nn

23. studenog 1961. Narodni odbor tadašnje Općine Sisak donio je odluku da s radom krene Dječji vrtić Milanka Kljaić, danas poznat kao Dječji vrtić Sisak Novi koji sutra slavi 55. rođendan.
Povodom te velike obljetnice, Dječji vrtić Sisak Novi ovog je tjedna otvorio svoja vrata za sve roditelje, suradnike i prijatelje vrtića, odnosno sve zainteresirane građane. Jučer je tako u dvorani vrtića postavljena izložba didaktike, vrtić je posjetilo 30ak ravnatelja vrtića u Hrvatskoj koji su održali državni skup na temu radne uloge djelatnika u dječjem vrtiću, dok su Daša Poredoš Lavor i psihologinje održale zanimljive antistresne radionice, a danas u 17h održat će se Svečana sjednica Vijeća odgajatelja. Glavni dio programa očekuje nas sutra.
“Sutra imamo veliki koncert, dakle večer pjesme, plesa, igre i zabave u Kristalnoj kocki vedrine u 17h. Nastupit će zbor Kosjenka, Folklorna igraonica, mali Englezi, skupina Zmajići, folkloraši skupine Sunce s češkim koreografijama te plesači Top Stepa”, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi, Ljubica Ivšić. A osim radionica i nastupa, vrtić će sutra posjetiti posebni gosti.
“U 10h nam dolaze tri prva razreda OŠ Braća Bobetko, to su naša djeca koja su ove godine otišla u školu i sutra nam dolaze puhati velike svjećice na velikim tortama i proslaviti zajedno s nama rođendan vrtića”, dodala je ravnateljica. U čevrtak je na rasporedu gostovanje poznatih književnika u svim objektima pod nazivom “Moj prvi susret s pjesnikom – piscem” s početkom u 10h sati, a kompletno slavlje završava u petak.
“U 18h u Panoniji ćemo imati svečani domjenak s prezentacijom 55 godina rada i prezentacijom časopisa Smjehuljica i tako završavamo ovu svečanu obljetnicu”, zaključila je ravnateljica vrtića.
Podsjećamo da je ove godine Dječji vrtić Sisak Novi dobio posebno priznanje Hrvatske radiotelevizije za „Najljepši školski vrt“, ostvario status Međunarodne Eko škole – Udruga Lijepa naša, uključio se u niz novih projekata, poput „Jedimo odgovorno“ i „Lov na biljke“, a obzirom da je i Grad Sisak prepoznao posebna nastojanja poboljšanja rada Vrtića, na Dan grada uručeno mu je i posebno priznanje.

Plakat-rodjendan-vrtić

najčitanije