Dani jagoda na Kontrobi

imp

Gradska tržnica Sisak tradicionalno promovira sezonsko voće i povrće svojih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava pa su tako ovi dani rezervirani za jagode
„Tržnica je prepuna domaćih jagoda, pa vas pozivamo da nam se pridružite na Danima jagoda koji traju do 19.svibnja i probate ove fine okuse. Dobro je znati da su jagode domaće, kvalitetne i da nisu tretirane.“,rekla je direktorica Gradske tržnice Sisak Danka Koštić.
Jedan od proizvođača jagoda, sa stažom dugačkim 30 godina je i Drago Zeman. Da su njegove jagode kvalitetne pokazao je i veliki red kupaca koji su strpljivo čekali svoje crveno slatko voće. Vjerni kupci kaže Zeman najbolji su pokazatelji da dobro i kvalitetno radim. „30 godina nije malo, pogotovo što uvjetiti proizvodnje nisu isti. Jagode traže svoje, morate im se svakodnevno posvetiti i najvažnije paziti da su zdrave.“, kaže Zeman.
Osim OPG-a Zeman, domaće jagode možete kupiti kod poljoprivrednih proizvođača OPG Ivan Tomac, OPG Zlatko Tumpak, OPG Tihomir Šplehar, OPG Jasna Aleksić, OPG Vlado Bukovac i OPG Renata Davosir.

dani jagoda 5 dani jagoda 4 dani jagoda 1
Cijena jagoda za kilogram kreće se od 14 do 16 kn.
Danima jagoda Gradska tržnica Sisak nastavlja niz različitih manifestacija kojima želi očuvati tradicionalne kulture uzgojene prirodnim putem te kupcima omogućiti kupnju domaćih, zdravih i svježih proizvoda hrvatskih seljaka.

najčitanije