Cijena gradskog prijevoza Autoprometom ostaje 10 kuna

imp

261020211635289539.jpeg

Cijena karte za prijevoz gradskom linijom sisačkog Autoprometa iznosi 10 kuna i ostat će još neko vrijeme nepromijenjena.
Najvažnija je to vijest za sve naše sugrađanje koji se voze busom izrečena na današnjoj konfereciji za medije na kojoj je direktor tvrtke Željko Đeverlija govorio o godinu dana svog mandata.

Nakon promjene vlasti prošle godine, promijenila se i Uprava, a novi je direktor sa svojom ekipom krenuo u konsolidiranje poslovanja i na taj način do kraja 2013. smanjio gubitak za 50 %. (gubitak na kraju 2013.godine iznosi cca milijun kuna)

“Nakon duge analize pripremljen je i usvojen Novi Pravilnik o radu , čime su stvoreni preduvjeti za smanjenje troškova osoblja ( od 1.7. smanjene su plaće) te se u 2014. očekuje ušteda od 1 milijun kuna i time stvaraju realni preduvjeti za stabilno poslovanje bez dodatnih otpuštanja radnika. Nakon dugog vremena, 23 godine, uhvaćen je ritam isplate plaća u tekućem mjesecu za protekli mjesec.” – rekao je Đeverlija.

Ono što sad čeka Autopromet je obnova voznog parka, a u tome će im kreditnom linijom pomoći i Europska banka za obnovu i razvoj. Predviđena je kupovina 17 gradskih i prigradskih autobusa, tehničko unaprjeđenje radionice, školovanje mehaničara i vozača, te financijsko i upravljačko restrukturiranje tvrtke. Ukupan iznos odobrenog kredita je 4,5 milijuna Eura na 10 godina, na osnovu kojeg će Autopromet dodatno besplatno povući 410 tisuća eura kroz 5 projekata iz internih fondova banke.

Nabavkom novih autobusa stari ne idu u otpis nego će postati turistički autobusi. Novi autobusi vozit će i novom linijom koja će Zeleni brijeg povezati sa centrom grada. Za realizaciju te lenije čeka se završetak Zagrebačke. Osim toga Autopromet planira uvesti i brzu liniju Siska Zagreb. To podrazumijeva da autobus neće stajati niti na jednoj stanici do metropole.
Planirani novitet je i izrada solarnih autobusa ( u suradnji sa Tehničkom školom Sisak). Dok ćemo njih još malo pričekati besplatnim bežičnim internetom na autobusnom kolodvoru moći ćemo se služiti već sljedećeg mjeseca.

Dodajmo kako Autopromet trenutno ima 121 zaposlenika i 34 autobusa. Ti autobusi prijeđu godišnje 2,1 milijuna kilometara i prevezu 1,5 milijuna putnika.

najčitanije