Božić u Domu za djecu Vrbina

st

261020211635284613.jpeg

U Domu za djecuVrbina zavladala je prava božićna euforija. Klinci iz Doma ugostili su gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček koja je svečano otvorila izložbu njihovih radova. Kreativnu radionicu organizirala je Agencija lokalne demokracije Sisak, a puno crteža i ukrasa božićnog predznaka ukrasilo je njihovu svakodnevicu te dokazalo da među njima ima, kako kreativaca, tako i pravih talenata.
Gradonačelnica je čestitala klincima na sjajnim radovima.
‘Drago mi je da sam imala priliku odazvati se pozivu i pogledati ove sjajne radove koje su djeca izložila’, rekla je gradonačelnica.
Predsjednica Agencije lokalne demokracije, Paula Raužan, rekla je kako joj je drago što je ova izložba realizirana, iako to projektom nije bilo predviđeno.
‘Kako je projekt išao, pomislili smo kako bi te radove trebalo izložiti i pozvati zajednicuda to pogleda. Smatramo da uključenjem zajednice kroz volonterstvo možemo zajedničkim snagama doprinijeti da život svih nas, pa tako i ove djece, bude ljepši’, rekla je predsjednica Agencije lokalne demokracije, Paula Raužan.
Gradonačelnica je također donijela i jednu sjajnu vijest za sve korisnike Doma.
‘Drago mi je potvrditi da je u potpunosti spreman stan koji je Grad Sisak u suradnji s Crvenim križem opremio za bivše korisnike Doma za djecu Vrbina, koji će tako imati gdje stanovati jednom kad napuste ovu ustanovu, dok ne stanu samostalno na svoje noge. Ukoliko bude potrebe, možemo se obvezati da ćemo dodijeliti i dodatni stan. Takve stvari ćemo uvijek podržavati’, rekla je gradonačelnica.
Početkom iduće godine očekuje se potvrda Hrvatskog crvenog križa da je stan certificiran prema svim standardima za tu namjenu. Radi se o renoviranom i namještenom stanu veličine 70 kvadrata koji je spreman za korištenje.

najčitanije