Autocesta do Siska gotova do 15.travnja iduće godine

imp

Autocesta 2

Autocesta do Siska trebala bi biti završena do 15. travnja iduće godine. Rekao je tako na jučerašnjoj sjednici Vlade, njen potpredsjednik Tomo Medved. Vrijednost radova i usluga je gotovo 41 milijun eura.

 

Podsjećam na strateški važne projekte prometne infrastrukture koju na području Sisačko-moslavačke županije provode Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste. Dakle na prvom mjestu tu je izgradnja dionice autoceste Lekenik – čvor Sisak čiji je rok ugovorenog završetka 15.travnja 2024.godine. Vrijednost radova i usluga je gotovo 41 milijun eura. U tijeku je izrada projektne dokumentacije u svezi izgradnje novog čvora Petrinje te izgradnje novog čvora Lekenik na postojeću državu cestu D30. Radovi na izmještanju instalacija, zaštitnim arheološkim istraživanjima i krčenju šuma u državnom vlasništvu su završeni. Do 31.kolovoza ove godine realizirano je 22 milijuna eura.“, rekao je ministar Medved te podsjetio da je vrijednost radova i usluga na spojnoj cesti čvorište Sisak – Sisak gotovo 22 milijuna eura. Izrađeni su glavni projekti i radovi su u tijeku.

 

Potpredsjednik Medved je još dodao da je od potresa do danas u izgradnju, sanaciju i obnovu prometne infrastrukture od strane Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije uloženo više od 101 milijun eura.

 

Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije je kroz Fond solidarnosti, kroz tri ugovora, utrošila 16,32 milijuna eura, a tim je novcem sanirano i obnovljeno više od 85 kilometara županijskih i lokalnih cesta, devet mostova i četiri klizišta na području Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice.

najčitanije