37 milijuna kuna za izgradnju dvorane u Zvonimirovoj

imp

Sportsku dvoranu u Zvonimirovoj ulici gradit će tvrtke KAP 4 iz Zagreba i Degal tehnika iz Virovitice. Ukupna ponuđena cijena za projektiranje i gradnju, po metodi ključ u ruke, je 37.087.500 kuna (PDV uključen).
Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijela je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u srijedu, 4. rujna.
Rok za dovršetak dvorane je 515 dana, od čega na građevinske radove otpada 300 dana. Ostalo je određeno za projektiranje, osiguravanje dozvola za gradnju te u konačnici uporabne dozvole što je sve obveza izvođača radova, tj. tvrtki KAP4 i Degal tehnike. Prema tome građevinski radovi mogli bi početi na proljeće.
Prema projektnoj dokumentaciji na području između Mosta Gromova i Zvonimirove ulice planira se dvodijelna sportska dvorana 46 x 44 metara s fiksnim tribinama od 600 sjedećih mjesta te teleskopskim tribinama gledališta sa oko 900 dodatnih sjedećih mjesta.
Sustav je natječaja “ključ u ruke”, što znači da je izvođač dužan napraviti i idejni i glavni projekt te ishoditi građevinsku dozvolu kao i uporabnu dozvolu.
Prema dokumentaciji u dvorani mora biti 8 svlačionica s klupama i vješalicama (8×20 m²), 4 sanitarna bloka s tuševima (6 po bloku), 2 odvojena sanitarna čvora za sportaše 24 m², dvorana za pripremu i zagrijavanje sportaša (15x10m), 2 odvojena sanitarna čvora za gledatelje 32 m², spremišta za sportsku opremu i rekvizite uključujući i koševe, soba za trenera sa sanitarnim čvorom i garderobom (2×15 m²), ambulanta sa sanitarnim čvorom i garderobom 15 m², komentatorska soba/Soba za režiju 12 m², uredski prostori (2×12 m²) 24 m², soba za domara 12 m², soba za spremačicu 10 m², ulazni prostor s vjetrobranom, sanitarijama, info pultom i caffe barom 100 m² te tehnički blok, prostorija za kondicioniranje zraka 80 m².
Javni natječaj je u Narodnim novinama Grad Sisak raspisao 29. srpnja a procjena je bila 30 milijuna + PDV.

odluka dvorana zeleni brijeg odluka dvorana zeleni brijeg 2

foto – Narodne novine

najčitanije