Fešta od piva počinje!

mj

251020211635198554.png

Ovoga ljeta Best Bräu gasi žeđ u poluvremenu

U jeku Europskog prvenstva najvažnije sporedne stvari na svijetu, Eurospin je u novom katalogu pripremio bogat asortiman raznih vrsta piva robne marke Best Bräu za potpuni doživljaj praćenja nogometnih utakmica.

Pivo, jedno od najomiljenijih pića na svijetu, dobiva se vrenjem pivskoga slada i kvasca. Iako slovi kao bogat izvor prirodnih sastojaka i vitamina skupine B, biotina, kalija te fosfora, ipak je riječ o alkoholnom piću, stoga ga je potrebno konzumirati u umjerenim količinama, naročito tijekom vrućih ljetnih dana. U nastavku donosimo i par zanimljivosti o nekima od najpopularnijih vrsta piva.

beer_fest_2

Lager pivo

Ovo nacionalno piće u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji, od milja prozvano tekući kruh, razlikuje se prema vrsti kvasca koji se koristi za vrenje. Poznata lager piva spadaju u kategoriju piva donjeg vrenja i ubrajaju se u svjetlija i laganija piva. Pilsner, jedno od najpoznatijih lager piva, potječe iz češkoga grada Plzeň (njem. Pilsen) još iz davne 1842. godine. Karakteristične je zlatne boje, a lagan ali oštar okus dobiven od Saaz hmelja obožavaju istinski ljubitelji piva.

Ključni element u pripremi lager piva leži u kvascima slabije tolerancije na alkohol te fermentiraju na nižim temperaturama. Zbog svog svježeg okusa, izvrsno idu uz burgere ili roštilj, uz koje nogometna groznica postaje još zabavnija i ukusnija!

beer_fest_3

Pšenično pivo

Među Best Bräu pivima, svoje je mjesto pronašlo i pšenično – glatke teksture i lakše karbonizacije od ostalih vrsta piva. Pjenušavo i mutno pivo blažeg okusa proizvodi se od neobičnog kvasca roda Torulaspora, a udio ječmenog slada zamjenjuje se pšenicom koja je bogata proteinima. Ubraja se u Ale tip piva koja nastaju toplom fermentacijom.

Raj za (ne)pivopije

Za sve koji žele ugasiti žeđ tijekom vrućih ljetnih dana, Eurospin se pobrinuo da omiljenog napitka ne nedostaje ni u varijanti bez ili s malim udjelom alkohola. Bezalkoholno pivo, okusom nalik pravome, prirodan je izvor raznih vitamina, minerala, ugljikohidrata te antioksidansa. Ljubitelji citrusnih nota će pak uživati u Radleru koji nastaje spajanjem svijetlog piva i limunade.

Cjelokupnu ponudu za pravo ljetno osvježenje uz nogometnu euforiju pronađite u Eurospin katalogu po uvijek povoljnim cijenama!

Photo: Eurospin Hrvatska

najčitanije