„Županijski pleter“ – predstavljanje najboljih kulturnih postignuća

Zkuu 1068x640

Zajednica Kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije iznimno je ponosna što ponovno organizira manifestaciju „Županijski pleter“, treću po redu.

 

Riječ je o manifestaciji koja predstavlja izvrsnost članica zajednice jer na njoj sudjeluju udruge i pojedinci; folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri, koji su tijekom 2022. godine postigli iznimne uspjehe plasirajući se na državne smotre ili manifestacije ili su postali nositelji najviših priznanja na manifestacijama organiziranim od strane Zajednice, predstavljajući i promovirajući na taj način bogatstvo kulture i umjetnosti Sisačko-moslavačke županije.

 

Na ovogodišnjem „Pleteru“ nastupaju: klapa „Kolapjanke“, VS „Rusalke“ KUD „Moslavec“ Voloder, KUD „Moslavčanka“ Donja Gračenica, KUD „Pokupljanka“ Brest Pokupski, FA „Etno Siscia“, Scena Sisak, Popovačka udruga likovnih stvaralaca „PULS“ Moslavački štrk te nagrađivani i visoko plasirani književnici i likovni umjetnici s područja SMŽ.

 

„Županijski pleter“ održat će se u petak, 20.10.2023. u 19:00 sati u Domu INA Rafinerija nafte Sisak. Ulaz je slobodan.

najčitanije