3.„Županijski pleter“ – predstavljena najbolja kulturna postignuća

županijski Pleter (24)

Dom INA Rafinerije nafte bio je u petak, 20.listopada domaćin 3. Županijskog pletera u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ i pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije.

 

Na manifestaciji su nastupili folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri, koji su tijekom prošle godine postigli iznimne uspjehe svojim plasmanom na državne smotre ili manifestacije ili su postali nositelji najviših priznanja na manifestacijama koje je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga SMŽ.

 

Svim sudionicima zahvalnice su uručili župan Ivan Celjak i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić.

 

Župan Celjak tom je prilikom zahvalio udrugama u kulturi i pojedincima koji predstavljaju bogatstvo kulturne baštine naše županije.

 

Prekrasna večer je za nama, bilo je zaista sjajno, jer ste svojom pjesmom i plesom oplemenili našu dušu. Ova manifestacija pokazuje da smo bogata županija, a mi ćemo i dalje podržavati sve vas koji njegujete tradiciju i čuvate našu kulturnu baštinu.“, istaknuo je župan Celjak.

 

Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić zahvalila je županu i Sisačko-moslavačkoj županiji na potpori i naglasila kako su priznanja uručena svima onima koji su, predstavljajući Sisačko-moslavačku županiju, promicali amatersku kulturu diljem Hrvatske.

 

Na 3. Županijskom pleteru nastupili su klapa Kolapjanke, Vokalna skupina Rusalke, KUD Moslavec Voloder, KUD Moslavčanka Donja Gračenica, KUD Pokupljanka Brest Pokupski, Folklorni ansambl Etno Siscia te nagrađivani i visoko plasirani književnici i likovni umjetnici s područja Sisačko-moslavačke županije – Ljiljana Brković Zorčić, Daniel Pavlić, Željka Uhitil, Dijana Budovac i Zlatko Mikloš i Udruga PULS Moslavački štrk.

 

 

Foto – SMŽ

Foto:

najčitanije