„Županijski pleter“ – predstavljanje najboljih kulturnih postignuća

imp

županijski Pleter

Zajednica Kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije iznimno je ponosna što ponovno organizira manifestaciju „Županijski pleter“, četvrti po redu.

 

Riječ je o manifestaciji koja predstavlja izvrsnost članica zajednice jer na njoj sudjeluju udruge i pojedinci; folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri, koji su tijekom 2023. godine postigli iznimne uspjehe plasirajući se na državne smotre ili manifestacije ili su postali nositelji najviših priznanja na manifestacijama organiziranim od strane Zajednice, predstavljajući i promovirajući na taj način bogatstvo kulture i umjetnosti Sisačko-moslavačke županije.

 

Na 4. Županijskom pleteru nastupat će KUD „Moslavina“ Kutina, FA „Etno Siscia“ Sisak, KUD „Ilova“ Ilova, Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“ Sisak, KUD „Seljačka sloga“ Bobovac, HKUD „Radost“ Sela, KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina, „Kraluž“ Pjevačka skupina KUD-a „Posavina“ Budaševo, HPD „Slavulj“ Petrinja, Petrinjska udruga likovnih umjetnika „Petriart“ te nagrađivani i visoko plasirani književnici i likovni umjetnici s p0odručja Sisačko – moslavačke županije.

 

4. Županijski pleter održat će se u nedjelju 5. svibnja, u Društvenom domu Rafinerije nafte Sisak s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

 

županijski Pleter

najčitanije