Uručena priznanja “Književni pleter SMŽ” i “Likovni pleter SMŽ” za 2022. i 2023. godinu

imp

Pleter Smž 8

U organizaciji Zajednice kulturno – umjetničkih udruga SMŽ ovoga su tjedna dodijeljena priznanja sudionicima natječaja za književna i likovna djela autora s područja županije za 2022. i 2023. godinu.

 

Priznanje „Književni pleter Sisačko-moslavačke županije” za 2022. godinu dodijeljeno je Ljiljani Brković Zorčić u kategoriji najboljeg pjesničkog ostvarenja, dok je u kategoriji za najbolje prozno ostvarenje nagrađen Danijel Pavlić za djelo „Prašina u vitrini“. Lipovljanka Željka Uhitil dobitnica je priznanja u kategoriji promicanja zavičajnih vrijednosti za pjesmu „Živi smo (Petrinja 29.12.2020.)“

 

„Književni pleter ” za 2023. godinu dodijeljen je Danijelu Pavliću, i to u dvije kategorije: za najbolje prozno ostvarenje „Sjene mrtvih sela“ i u kategoriji promicanja zavičajnih vrijednosti.

 

„Likovni pleter Sisačko-moslavačke županije” za 2022. dodijeljen je Popovačkoj udruzi likovnih stvaralaca „Moslavački štrk”, a za 2023. godinu Petrinjskoj udruzi likovnih umjetnika „PETRIART”.

 

Najuspješniji autori pojedinci su u 2022. godini Dajana Budovac i Zlatko Mikloš, a u 2023. Ante Pujić.

 

Dodajmo da je u foajeu Strukovne škole otvorena izložba radova likovnih umjetnika koji su se odazvali javnom pozivu za 4. i 5. Susret likovnih stvaralaca. Izložba će biti otvorena do 5. prosinca.

 

 

 

 

Tehnička 970 X 250

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije