Večeras počinje jubilarni 10. Star Film Fest u Sisku!

Dsc 0590

Star Film Fest, međunarodni filmski festival kratkog filma u Sisku ove godine od četvrtka 31. kolovoza do subote, 2. rujna slavi jubilarnih deset godina. Sisak je poprimio ruho kratkog filma i ispred nas su tri dana uživanja u filmskoj umjetnosti, edukacijama i glazbi, ali i tri dana prisjećanja svih 10 godina iza nas i svih koji su nam pomogli da ova zvjezdana priča napuni puno desetljeće kontinuiranog održavanja i uživanja u filmu pod zvjezdanim sisačkim nebom.

Mali filmski projektor i malo platno su postali veliki, plastične stolice su zamijenile udobne ležaljke, skromni program je zamijenio onaj šaroliki, tri filmske nagrade je zamijenilo njih čak 11, mali tim organizatora postao je tim od 15 kreativnih i ambicioznih ljudi i nezamjenjivih volonterskih snaga.

 

U glavnom natjecateljskom programu očekuje vas 38 kratkih filmova redatelja iz Hrvatske, regije i cijelog svijeta, a samo svečano otvorenje ovogodišnjeg slavljeničkog izdanja i projekcije prvog bloka natjecateljskih filmova održati će se u 20:15 u četvrtak, 31. kolovoza na Šetalištu Vladimira Nazora, nakon čega će samo otvorenje obilježiti koncert sisačkog benda L.H.D. poznatog po zvukovima soula iz 60-ih godina, garaže, psihodeličnog rocka, egzotike i surfa.

 

Tijekom 3 dana festivala prisjetiti ćemo se svih 10 izdanja festivala, a sva sjećanja, anegdote i priče biti će sastavni dio izložbe “10. godina filmova ispod zvijezda” koja će se za vrijeme trajanja festivala moći pogledati u Gradskom muzeju Sisak.

Popratni program festivala čini i projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma “Dezerteri” redatelja i glumca Damira Markovine koja će se održati tijekom drugog dana festivala, u petak, 1. rujna s početkom u 21:30 na Šetalištu Vladimira Nazora, a nakon filma vas očekuje koncert najznačajnijeg hrvatskog hip hop izvođača – Kandžije!

 

Jutro zadnjeg dana festivala, subota, 2. rujan je rezervirana za najmlađe, ali i one nostalgične. Književni klasik Sanje Polak i mnogima omiljena lektira i knjiga iz djetinjstva adaptiran u film “Dnevnik Pauline P.” imati će svoju projekciju u 9:00 u Gradskom Muzeju Sisak, dok vas u popodnevnim satima očekuje i filmski kviz.

 

Edukativni dio ovogodišnjeg SFF-a čine radionica “Video produkcija za društvene mreže” koja će se održati tijekom dva dana festivala uz vodstvo Ivana Tokića, mladog riječkog poduzetnika i content creatora te panel rasprava pod nazivom “AI u svijetu filmakoja će se održati u subotu, 2. rujna na lokaciji Šetališta Vladimira Nazora  s početkom u 15:00 sati, a na istoj će sudjelovati stručnjakinje za umjetnu inteligenciju, Martina Silov i Petra Horvatović, pravnica specijalizirana za umjetnu inteligenciju, Marijana Šarolić Robić i režiser i producent Bobby Boško Grubić.

Samo zatvaranje festivala, uz proglašenje pobjednika, dodjelu nagrada i projekcijom pobjedničkih filmova obilježiti će koncert sisačkog benda Pristojni Jeleni, a na službenom after-partyju za dobru atmosferu pobrinut će se kralj tuluma – DJ Kneža.

Cijeli program festivala je besplatan.

U 10 godina rastao je SFF, rastao je grad Sisak, posjetitelji festivala i organizatori! Zato dajte da se i ove godine vidimo i proslavimo tih velikih i okruglih 10 godina zvjezdanih filmova u Sisku!

 

najčitanije