Program drugog dana Star Film Festa

Sff Foto1

Nakon otvorenja jubilarnog 10. izdanja Star Film Festa, koncerta L.H.D-a, drugi dan festivala nastavlja se radionicom “Video produkcija za društvene mreže” u Centar kreativne industrije Sisak pod mentorstvom  mladog riječkog poduzetnika i content creatora Ivana Tokića. Na radionici će se polaznici uz teorijski i praktični dio iskušati u kreiranju digitalnog sadržaj namijenjenih za korištenje na društvenim mrežama te u produkciji videa kratkog formata.

Od 15:00 u prostorijama Gradskog muzeja održavaju se natjecateljske projekcije filmova u konkurenciji!

 

Od 17:00 sati na šetalištu Vladimira Nazora možete uživati uz akustični jam session, a nakon toga u 18:45 Gradskom muzeju slijedi otvaranje izložbe “10 godina filmova ispod zvijezda” koja donosi presjek svih 10 godina kratkog filma u Sisku.

Zadnja projekcija za drugi dan festivala održat će se na Šetalištu Vladimira Nazora, a nakon natjecateljskih filmova publika može u 21:30 pogledati nagrađivani dokumentarni film glumca i redatelja Damira Markovine “Dezerteri”. “Dezerteri” je film o školskoj generaciji bosanskohercegovačke mladosti iz grada Mostara pogođene razornim ratom na pragu zrelosti. Njihovi doživljaji užasa rata i prognaničke priče iz 90-ih, sadržane u pismima upućenim redatelju ovog filma iz izbjegličkih kampova razasutih diljem Europe, suočene su s današnjim stanjem grada koji su bili prisiljeni napustiti.

 

Drugi dan festivala završit će uz koncert Kandžije, autora iz Osijeka koji je jedan od najznačajnijih hrvatskih hip hop izvođača, poznat po svom raznovrsnom stilu!

najčitanije