U Gradskoj muzeju otvorenje izložbe ''Industrijski dizajn – Iskra''

mradenovic

261020211635230651.png

U petak počinju 7.dani industrijske baštine. Riječ je o jedinstvenoj sisačkoj manifestaciji koja obuhvaća izložbe, predavanja, prezentacije, obilaske lokacija, dječje radionice i niz drugih događanja kojima je za cilj upoznavanje javnosti s bogatom industrijskom baštinom Siska i njezinim potencijalima.
Manifestaciju otvara postavljanje izložbe ”Industrijski dizajn- Iskra”. Cijele generacije sjećaju se svojih gramofona, radija i televizora, ali i svakodnevnih uporabnih predmeta poput posuđa, namještaja, igračaka te ostalih dizajnerskih rješenja bez kojih bi život bio puno teži. Predmeti su iz zbirke poznatoga hrvatskog kolekcionara Tonija Politea.
”Ovo su predmeti koji su bili dio svakodnevice ljudi na našim prostorima i mnogi zanemaruju takve predmete za koje misle da ih treba baciti u smeće. U kontekstu istraživanja povijesti svakodnevice i dizajna, ovi predmeti imaju bitnu ulogu i ovo je pokušaj da kroz ovu izložbu pokrenemo prikupljanje takvih predmeta za naše muzejske zbirke”, rekao je najavljujući izložbu ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan.
Otvorenje izložbe održat će se u petak 13. rujna u Gradskom muzeju Sisak s početkom u 19 sati.

najčitanije